Rouheinen pataleipä

Yli 60 min
(1 leipä)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Rouheinen pataleipä
Rouheinen pataleipä

Ainekset:

6 dlSunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
1 dlElovena Plus Vehnäleseitä
1/2 dlauringonkukansiemeniä
11/2 tlsuolaa
1 tlSunnuntai Kuivahiivaa
4 dlvettä

Pinnalle:

siemeniä

Ohje:

  1. Yhdistä kuivat aineet. Kaada sekaan lämmin (42 asteinen) vesi ja sekoita.
  2. Laita kulhon päälle tiivis tuorekelmu ja pyyheliina. Jätä taikina huoneenlämpöön 15-20 tunniksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikinasta pallo taittelemalla reunoja keskelle taikinaa. Älä vaivaa taikinaa.
  4. Laita taikinapallo jauhotettuun kulhoon kohoamaan noin tunniksi.
  5. Laita tällä välin 3-5 litran vetoinen kannellinen kattila tai uunipata uunin toiseksi alimmalle tasolle. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Anna kattilan kuumeta uunissa niin kauan kun leipä nousee.
  6. Voitele kuuma pata rasvalla ja tipauta taikina kohonnut puoli ylöspäin kattilaan.
  7. Viillä terävällä veitsellä muutama viilto leivän pintaan ja ripottele päälle siemenet.
  8. Laita kansi kattilan tai padan päälle ja laita se takaisin uuniin noin 30 minuutiksi.
  9. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.
  10. Kumoa kuuma leipä ritilän päälle jäähtymään.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti