Raparperi-marenkipiirakka

(8-12 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 16 kertaa
Raparperi-marenkipiirakka
Raparperi-marenkipiirakka

Ainekset:

Raparperitäyte:

300 graparperia
3/4 dlsokeria
1/2 dlvettä
2 rklsitruunamehua

4keltuaista
1 1/2 - 2 rklmaissitärkkelystä
20 gSunnuntai Leivontamargariinia

Piirakkapohja:

150 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 1/2 dlsokeria
1muna
1/2 dlkermaa
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlmantelijauhetta
2 tlleivinjauhetta

Marenki:

4valkuaista
2 dlsokeria

Ohje:

  1. Kuori ja pilko raparperit.
  2. Mittaa kattilaan vesi, sitruunamehu, sokeri ja raparperin palat. Keitä noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  3. Sekoita jäähtyneen raparperiseokseen keltuaiset (säästä valkuaiset marenkiin) ja maissijauhot. Kiehauta seos ja anna saostua koko ajan sekoittaen noin minuutin ajan. Lisää joukkoon voi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  4. Leivo sillä aikaa kakkupohja. Voitele halkaisijaltaan 28 cm pyöreä uunivuoka.
  5. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mantelijauhe.
  6. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hyvin.
  7. Lisää joukkoon puolet jauhoseoksesta ja vatkaa hyvin.
  8. Lisää joukkoon kerma ja loput jauhot. 
  9. Painele taikina vuoan pohjalle sekä reunoille.
  10. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.
  11. Piirakan paistuessa valmista marenki. Vatkaa valkuaisista ja sokerista kova marenki.
  12. Ota kakku uunista ja kuorruta se marengilla. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.

Kakku on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä.

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

08.06.2018 08:15

Koekeittiö

Ilman keltuaisia täytteestä ei tule tarpeeksi kiinteää ja täyteläistä.

07.06.2018 11:05

lettu

voisiko täytteestä jättää keltuaiset pois?