Raparperi-mansikkalehikäiset

Yli 60 min
(10 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Raparperi-mansikkalehikäiset
Raparperi-mansikkalehikäiset

Ainekset:

Raparperi-mansikkahillo

250 graparperia
250 gmansikoita
1/2 dlvettä
165 ghillosokeria
1 rklsitruunamehua

Lehikäiset:

1 pktSunnuntai Lehti- ja torttutaikinalevyjä
munaa
hasselpähkinärouhetta

Täyte:

5 dllaktoositonta vispikermaa
maun mukaanvaniljasokeria

Ohje:

  1. Kuori ja pilko raparperit. Poista mansikoista kannat ja puolita mansikat.
  2. Kuumenna kattilassa vesi. Lisää raparperipalat, sokeri ja sitruunamehu. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 8 minuuttia.
  3. Lisää mansikkapalat ja jatka keittämistä muutama minuutti. Sekoita hyvin, kuori vaahto pois ja purkita puhtaaseen purkkiin.
  4. Levitä Lehti- ja torttutaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan 15 minuutin ajaksi.
  5. Puolita taikinalevyt, voitele munalla ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.
  6. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  7. Jäähdytä lehikäiset ja puolita ne.
  8. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  9. Laita jokaiselle lehikäispohjalle noin 1 1/2 ruokalusikallista hilloa ja pursota päälle kermavaahtoa. Nosta kansi paikoilleen.
  10. Anna vetäytyä hetken aikaa kylmässä. Koristele tomusokerilla. NAUTI!

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti