Rahkatorttu

Yli 60 min
(12-16 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 6 kertaa
Rahkatorttu
Rahkatorttu

Ainekset:

Pohja:

1sitruunan raastettu kuori
100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlsokeria
2 1/2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1/2 dlSunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta

Täyte:

500 grahkaa
2munaa
1 dlkermaa
2 rklsitruunamehua
1-2 tlinkivääritahnaa
1 1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1 rklmaissitärkkelystä
ripaussuolaa

Ohje:

  1. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.
  2. Vaahdota pehmeä rasva, sokerit ja sitruunan kuori.
  3. Vatkaa joukkoon muna.
  4. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  5. Vuoraa pyöreä (24 cm) piirakkavuoka tai irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  6. Painele taikina jauhotetuin käsin vuon pohjalle ja reunoille muutaman sentin korkeudelle.
  7. Nosta vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
  8. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada täyte pohjan päälle.
  9. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti, kunnes täyte on hieman ruskettunut ja reunat ovat saaneet väriä.
  10. Tarjoa  torttu hyvin jäähdytettynä, joko sellaisenaan tai marjojen kanssa.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti