Rahkapullat

Yli 60 min
(30 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 2 kertaa
Rahkapullat
Rahkapullat

Ainekset:

5 dlmaitoa
1muna
2 dlsokeria
1 rklkardemummaa
1 tlsuolaa
2 psSunnuntai kuivahiivaa
13-15 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1,5-2 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
150-200 gSunnuntai Leivontamargariinia

Täyte:

2 dlsäilykepersikoita kuutioituna
200 gvaniljalla maustettua rahkaa
1muna
0,5 dlsokeria

Voiteluun:

munaa

Ohje:

  1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 30 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Valuta persikanpuolikkaat hyvin ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita täytteen aineet keskenään.
  4. Kasta tasapohjaisen juomalasin pohja jauhoihin. Paina lasin pohjalla syvennys kohonneisiin pulliin.
  5. Voitele piiraiden reunat munalla, pistele syvennykset haarukalla. Lusikoi syvennyksiin täytettä.
  6. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti