Puustimestarin parhaat

Yli 60 min
(24 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Puustimestarin parhaat
Puustimestarin parhaat

Ainekset:

3 dlvettä tai maitoa
1 tlsuolaa
2 rklsokeria tai siirappia
1 tlbasilikaa
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
7-8 dlSunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja
0,75 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
75 gSunnuntai Leivontamargariinia

Voiteluun:

vettä

Koristeluun:

pecanpähkinöitä hienonnettuna

Pestotäyte:

1 dltuoretta basilikaa hienonnettuna
0,5 dlpestoa
100 gmaustamatonta tuorejuustoa

Pähkinäinen hunajatäyte:

1 dlpecanpähkinöitä hienonnettuna
2 rkljuoksevaa hunajaa
100 gmaustamatonta tuorejuustoa

Ohje:

  1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen, suola, sokeri ja basilika. Lisää osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Sekoita hetki, ja lisää loput jauhot sekä huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 65 cm). Levitä taikinalevylle haluamasi täyte (yksi täyte riittää yhteen taikinaan). Jätä levyn yläreunasta noin puoli senttiä ilman täytettä. Kääri levy rullaksi, nipistä saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 3 cm:n paloiksi. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Paina kevyesti. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  3. Voitele vedellä ja koristele halutessasi. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
     

Pestotäyte:
Hienonna basilikan lehdet. Sekoita pesto tuorejuuston joukkoon. Levitä täyte taikinalevylle ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa.
 

Pähkinäinen täyte:
Hienonna pähkinät veitsellä. Sekoita hunaja tuorejuuston joukkoon. Levitä täyte taikinalevylle ja ripottele pinnalle pähkinät.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti