Puolukka-omenapiiraat

Yli 60 min
(20 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 6 kertaa
Puolukka-omenapiiraat
Puolukka-omenapiiraat

Ainekset:

Täyte:

1omena
3 dlpuolukoita
1 rklperunajauhoja
0,75 dlsokeria

Voiteluun:

munaa

Ohje:

  1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää  loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Valmista täyte. Kuori omena ja leikkaa se kuutioiksi. Survo puolukat. Sekoita täytteen aineet keskenään.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
    Leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 osaan. Leivo palat pyöreiksi pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle pelille. Jätä ympärille tilaa. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  5. Paina tasapohjaisella juomalasilla kohonneisiin pulliin syvennykset. Voitele reunat munalla. Pistele syvennykset haarukalla ja täytä ne puolukka- omenatäytteellä.
  6. Paista piiraita uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti