Punaherukka-valkosuklaakakku

Yli 60 min
(8:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 3 kertaa
Punaherukka-valkosuklaakakku
Punaherukka-valkosuklaakakku

Ainekset:

Täyte:

2liivatelehteä
2 rklvettä
2 dlkuohukermaa
150 gvalkoista suklaata
200 gmaustettua rahkaa esim. lime-valkosuklaa

Kiille:

2liivatelehteä
3 dlvahvaa punaherukkamehua tai vadelmamehua

Koristeluun:

valkoista suklaata, marjoja

Ohje:

  1. Sulata taikina. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.
  2. Kauli taikinasta irtopohjavuoan kokoinen levy aseta vuoan pohjalle. Paista uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.
  3. Pehmitä liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista ne kuiviksi ja liuota kiehuvaan vesitilkkaan. Anna jäähtyä hieman.
  4. Vaahdota kerma. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Sekoita rahkan joukkoon sulatettu suklaa ja liivateseos. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä täyte vuokaan jäähtyneen pohjan päälle. Tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä noin 2 tuntia.
  6. Valmista kiille: liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja kaada hyytyneen täytteen päälle. Anna kaakun hyytyä jääkaapissa noin 2-3 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Irrota kakku vuoasta. Koristele suklaalastuilla ja marjoilla.
    VINKKI
    Kakun voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä valmiiksi ja vain koristella tarjoilupäivänä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

17.05.2013 12:48

Paula

Kakun pohja kutistui uunissa pienemmäksi kuin vuoan pohja.. Kakkuni päällisosa, hyytelö ei onnistunut tällä ohjeella lainkaan. Se valui pitkin vuoan reunoja aina aluslautaselle. En tiedä missä vika... Harmitti.