Pullataikina

Yli 60 min
(18 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 26 kertaa
Pullataikina
Pullataikina

Ainekset:

2 1/2 dlmaitoa
1 dlsokeria
1muna
1-2 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
7-8 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
TAI
100 gSunnuntai Leivontamargariinia

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

raesokeria, mantelirouhetta tai mantelilastuja

Ohje:

  1. Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä tangot. Jaa kumpikin tanko 9 palaan. Pyörittele palat pikkupulliksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  4. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.
  5. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

31.07.2017 09:42

Koekeittiö

Voit vaihtoehtoisesti käyttää joko Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai Sunnuntai Leivontamargariinia.

15.07.2017 12:42

Lena

Missä vaiheessa lisätään juokseva Rypsiöljyvalmiste?

18.04.2017 12:59

Koekeittiö

Kiitos Maarit palautteestasi. Katsotaan saammeko järjestelmään tehtyä muutoksia koskien tekstin väriä.

16.04.2017 10:10

Maarit

Moikka. Kirjoittakaa pullataikina resepti Ohje sellaisella värillä että helppo lukea. Nyt vaaleansininen liian haalea väri. Muuten reseptistä tulee Ihanaa pullaa. Kiitos.