Pullakranssi

Yli 60 min
( n. 20 palaa )
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Pullakranssi
Pullakranssi

Ainekset:

2 1/2 dlmaitoa
1muna
1 dlsokeria
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
1/2 rklkardemummaa
1/2 tlsuolaa
7-8 dl dlSunnuntai 2 kg Luomu Erikoisvehnäjauho
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
100 gSunnuntai Leivontamargariinia

Täyte:

1/2 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1/2 -1 dlfariinisokeria
1 1/2 tlkanelia

Voiteluun:

muna

Koristeluun:

väriraesokeria

Ohje:

1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 40 minuuttia.

2. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (60 x 35 cm). Levitä päälle rypsiöljyvalmiste, fariinisokeri ja kaneli. Kääri levy pitkältä sivulta tiiviiksi rullaksi. Nipistä saumakohta kiinni.

3. Leikkaa rullasta 1½ cm viipaleita. Ota kaksi viipaletta ja asettele ne vierekkäin ja samalla lomittain leivinpaperilla päällystetetylle uunipellille. Ota seuraavat kaksi viipaletta ja asettele ne edellisten eteen. Jatka näin, kunnes viipaleet muodostavat lopuksi ympyrän. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.

4. Voitele kranssi. Ripottele pinnalle väriraesokeria. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti