Portteri-kuminasämpylät

Yli 60 min
(noin 24 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Portteri-kuminasämpylät
Portteri-kuminasämpylät

Ainekset:

2 psSunnuntai Kuivahiivaa
2 dlElovena Kauraleseitä
1 dlkaljamaltaita
1 rklkuminan siemeniä
1 rklsuolaa
5 dlportteri-olutta
1 dltummaa siirappia
noin 8 dlSunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
1/2 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Ohje:

  1. Yhdistä hiiva, kauraleseet, kaljamaltaat, kumina ja suola.
  2. Lämmitä olut ja siirappi 44 asteeseen.
  3. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen ja vispaa hyvin sekaisin.
  4. Alusta taikinaan sämpyläjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi Sunnuntai Juokseva.
  5. Kohota taikinaa noin 1 1/2 tuntia lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.
  6. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä sämpylöiksi.
  7. Nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota 20 minuuttia.
  8. Ripottele päälle jauhoja ja paista 225 asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti