Poropekonipiiras

Yli 60 min
(uunipellillinen)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 3 kertaa
Poropekonipiiras
Poropekonipiiras

Ainekset:

Täyte:

1punasipuli
170 gpekonia
100 gsavupororouhetta
1,5 dlhienonnettua persiljaa
rouhittua mustapippuria

Pinnalle:

4 dlruokakermaa
4munaa
1suippopaprikaa
1,5 dlpuolukoita

Ohje:

  1.  Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen margariini. Lisää vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi.
  3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (35 cm x 30 cm). Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle uunipellille.
  4.  Hienonna sipuli, suikaloi pekoni.
  5. Laita kuumalle paistinpannulle pekoni ja sipuli. Paista sekoittaen kunnes sipuli on pehmennyt ja pekoni saanut hieman väriä. Lisää pororouhe, hienonnettu persilja ja rouhittu mustapippuri. Sekoita. Ota pannu pois liedeltä.
  6. Levitä porotäyte taikinapohjalle.
  7. Vispaa munien rakenne rikki ja vispilöi joukkoon kerma. Kaada porotäytteen päälle. Leikkaa suippopaprika renkaiksi, asettele renkaat täytteen päälle vierekkäin. Laita lusikallinen puolukoita paprikarenkaan keskelle. Paista uunin keskitasossa 30–40 minuuttia.

Piirakka sopii ruokaisaksi iltapalaksi salaatin kanssa. Jos tarjoat piiraan buffetpöydän pikkusuolaisena, leikkaa piirakka pieniksi annospaloiksi.

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti