Porkkanalaatikko

Yli 60 min
(6-8:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Porkkanalaatikko
Porkkanalaatikko

Ainekset:

7-8porkkanaa (600 g kuorittuna)
vettä
0.5 tlsuolaa

tai

500 gvalmista porkkanasosetta
3 dlporkkanoiden keitinlientä tai vettä
1.5 dlTorino 600 g Ohrahelmi
3 dlkaurajuomaa
1 prkkaurapohjaista kermaa
2munaa
1,5 tlsuolaa
0,25 tlmuskottipähkinää
0,25 tlvalkopippuria
1 rklsiirappia

Pinnalle:

korppujauhoja

Ohje:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Survo tai soseuta porkkanat.
  3. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää Torino Ohrahelmet ja keitä sekoittaen kunnes vesi on imeytynyt  ohrahelmiin. Lisää kaurajuoma. Keitä ohrahelmiä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes neste on imeytynyt.
  5. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon porkkanasose, kaurakerma, munat, mausteet ja siirappi. Sekoita hyvin.
  6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (2 l). Ripottele pinnalle korppujauhoja. Jos haluat, kuvioi pinta lusikalla painellen.
  7. Kypsennä uunin keskitasossa noin 50 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

10.12.2013 11:58

Kokkaaja

Hei! Allergian takia minun täytyisi korvata ohrasuurimot perunasuurimoilla. Kuinka paljon niitä täytyisi laittaa?

10.12.2013 11:57

Kokkaaja

Hei! Allergian takia minun täytyisi korvata ohrasuurimot perunasuurimoilla. Kuinka paljon niitä täytyisi laittaa?

10.12.2013 11:56

Kokkaaja

Hei! Allergian takia minun täytyisi korvata ohrasuurimot perunasuurimoilla. Kuinka paljon niitä täytyisi laittaa?

05.12.2012 15:29

Nimerkki

Paras laatikko