Porkkana-ohrabagelit

Yli 60 min
(12 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Porkkana-ohrabagelit
Porkkana-ohrabagelit

Ainekset:

Keittämiseen:

2 lvettä
2 rklsokeria

Voiteluun:

muna

Päälle:

siemeniä

Ohje:

  1. Kuori ja raasta porkkanat.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lämmitä vesi ja Sunnuntai Juokseva 42 asteiseksi.
  4. Lisää porkkanaraaste ja kuivat aineet nesteen joukkoon ja vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia.
  5. Peitä taikina hyvin ja anna kohota lämpimässä paikassa tunnin ajan.
  6. Kaada taikina leivinalustalle ja jaa se 12 yhtä suureen palaan. Pyöritä pulliksi ja anna kohota vielä 20 minuuttia leivinliinan alla.
  7. Kiehauta isossa kattilassa vesi ja sokeri.
  8. Paina pullan keskelle reikä peukalolla ja venytä rinkeliksi. Pudota enintään kolme rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä 2 - 3 minuuttia. Käännä bagelit ympäri muutaman kerran keittämisen aikana. Nosta bagelit reikäkauhalla ritilän päälle, voitele munalla, paina bagelit siemensekoitukseen ja nosta leivinpaperin päälle.
  9.  Paista bagelit 200 asteisen uunin keskitasolla noin 17 minuuttia.

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

07.03.2016 07:36

Kuluttajapalvelu

Rinkeleiden keitinveden maustamisen voit itse valita. Voit käyttää esimerkiksi, suolaa, sokeria, hunajaa tai näiden sekoitusta. Yhtä vesilitraa kohden tulee yksi ruokalusikallinen sokeria.

03.03.2016 15:39

LeeLep

Hei, Eikö rinkeleiden keitinveteen tarvita suolaa? Ohjeessa neuvotaan käyttämään sokeria! Kuinka paljon vesilitraa kohden?