Pistaasikakku

Yli 60 min
(8-10 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Pistaasikakku
Pistaasikakku

Ainekset:

Pistaasikakkupohja:

100 gpistaasipähkinöitä
1vihreä omena
3munaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
4 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1 mminkiväärijauhetta
1 1/2 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Sitruuna-valkosuklaamousse:

100 gvalkosuklaata
2 1/2 dlvispikermaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1/2 dltomusokeria
1 tlsitruunankuoriraastetta
2 rklsitruunamehua

Lisäksi

kostutukseenomenamehua
koristeluunpistaasipähkinöitä

Ohje:

1. Rouhi pistaasipähkinät ja raasta kuorittu omena.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

3. Sekoita kuivat aineet ja pistaasit keskenään ja lisää ne taikinaan omenaraasteen ja Sunnuntai Juoksevan kanssa vuorotellen. 

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18-20 cm).

5. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa tasalämmöllä noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku ritilän päällä.

6. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunankuoriraaste ja –mehu. Lisää jäähtynyt valkosuklaa. Kääntele lopuksi joukkoon kerma.

7. Halkaise kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku irtopohjavuokaan: Aseta alin pohja vuokaa, kostuta omenamehulla ja laita 1/3 täytteestä pohjan päälle. Toista sama kahdelle muulle pohjalle. 

8. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3 tuntia tai mielellään yön yli. 

9. Koristele kakku rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti