Piparipullat

Yli 60 min
(n. 45 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Piparipullat
Piparipullat

Ainekset:

5 dlmaitoa
1muna
2 dlsokeria
1 rklkardemummaa
2 tlsuolaa
0,25 gsahramia
2 psSunnuntai Kuivahiivaa
15 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
150-200 gvoita

Voiteluun:

munaa

Koristeluun:

Ohje:

  1. Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, kardemumma, suola ja sahrami.
  3. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
  4. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  5. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  6. Kauli taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Ota taikinalevystä piparimuotilla pullia leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  7. Kauli piparitaikina ohueksi levyksi ja ota siitä piparimuotilla pieniä tähtiä, possuja ja sydämiä.
  8. Voitele kohonneet pullat munalla ja laita jokaisen pullan päälle pieni pipari. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti