Pienet lihapiirakat

Yli 60 min
(Noin 40 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 14 kertaa
Pienet lihapiirakat
Pienet lihapiirakat

Ainekset:

Täyte:

4 dlvettä
1/2 tlsuolaa
1 1/2 dlTorino Ohrahelmeä
3munaa
1iso sipuli
400 gnauta-sikajauhelihaa
80 gvoita
1- 1 1/2 tlsuolaa
1 tlmaustepippuria
1 tlpaprikajauhetta
valkopippuria

Taikina:

Paistamiseen:

Sunnuntai Munkinpaistorasva 500 g

Ohje:

  1. Valmista täyte. Keitä ohrahelmi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
  2. Keitä munia 8 minuuttia ja jäähdytä.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu, ruskista jauheliha ja sipuli, lisää joukkoon sulamaan voi .
  4. Kuori ja hienonna munat.
  5. Sekoita kaikki täyteaineet keskenään. Tarkista maku ja anna täytteen jäähtyä.
  6. Lisää 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola, sokeri, sunnuntai Juokseva, kuivahiiva ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
  7. Lisää loput jauhot parissa erässä ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  8. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 1/2-1 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä noin 40 halkaisijaltaan 10-12 cm:n ympyrää.
  9. Jaa täyte taikinapohjien keskelle ja taita taikinapohja puoliympyräksi. Painele reunat kiinni tiiviisti haarukalla.
  10. Kuumenna munkkirasva 170 asteiseksi  paksupohjaisessa kattilassa. Jos et omista mittaria, testaa kuumuus taikinapalalla. Rasva on sopivan kuumaa, jos taikinapala nousee heti pintaan ja alkaa poreilla.
  11. Laske 3-4 lihapiirakkaa kerrallaan rasvaan kypsymään. Anna paistua 3 minuuttia molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  12. Nosta paistuneet lihapiirakat reikäkauhalla talouspaperille hetkeksi valumaan ja jäähtymään. Nauti piirakat kuumina.

VINKKI! Voit valmistaa piirakat myös uunissa. Voitele piirakat munalla ja paista 225-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Tarjoile voisulan kanssa.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

16.11.2020 14:19

Kuluttajapalvelu

Hei Hannele, Mukava kuulla. Herkullista joulun odotusta! :)

14.11.2020 00:28

Hannele

Jokajoululle leivon 90. voisin kokeilla munkkirasvaa ja paistaa koerän..kiitos..