Perunarieskat

Alle 30 min
(4 isoa tai 12 pientä)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 5 kertaa
Perunarieskat
Perunarieskat

Ainekset:

2 1/2 dlvettä
2 1/2 dlmaitoa
2 1/2 dlperunahiutaleita
1 tlsuolaa
2munaa
3 dlSunnuntai Täysjyväohrajauhoja
2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
  2. Mittaa vesi ja maito kulhoon. Sekoita joukkoon perunahiutaleet, suola, munat, ohra- ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Jaa taikina 4 tai 12 kasaan leivinpaperin päälle pellille. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele mataliksi vajaan senttimetrin paksuisiksi, pyöreiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla tai tee pintaan haarukalla kuvioita.
  4. Paista tasalämmössä keskitasolla isoja rieskoja noin 15 minuuttia tai pieniä 10-15 minuuttia, kunnes pinta on hiukan täplikäs. Rieskat ovat parhaimmillaan lämpiminä juuri uunista otettuina.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

17.06.2013 11:55

ei kirjatunut käyttäjä

komentti 1