Peloponnesoksen leipä

Yli 60 min
(n. 12 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Peloponnesoksen leipä
Peloponnesoksen leipä

Ainekset:

3 dlvettä
1 rklhunajaa tai sokeria
0,75 tlsuolaa
2 tlSunnuntai Kuivahiivaa
4,5-5 dlSunnuntai 2kg erikoisvehnäjauho
0,5 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai
50 gSunnuntai Leivontamargariinia

Täyte:

100 gfetajuustoa
1 dlviipaloituja oliiveja
0,5-1 dltuoreita basilikan lehtiä hienonnettuna

Ohje:

  1.  Lämmitä vesi + 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Lisää hunaja, suola ja osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja taikinan teon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Leikkaa fetajuusto pieniksi kuutioiksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (20 x 60 cm). Levitä täyteaineet taikinalevyn koko pitkälle sivulle korkeussuunnassa puoleen väliin asti. Käännä ilman täytettä oleva pitkä sivu täytteen päälle. Sulje pitkän sivun reuna hyvin sormilla nipistäen. Muotoile ympyräksi. Nosta leipä leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa veitsellä leivän keskelle viiltoja noin 5 cm:n välein. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  5. Voitele leipä vedellä. Paista uunin keskitasossa 18-20 minuuttia.
    VINKKI
    Leipä on parhaimmillaan heti tuoreena. Jos leivot etukäteen, pakasta heti jäähtyneenä ja ota sulamaan tarjoilupäivänä. Lämmitä leipä foliolla peitettynä 200 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti