Pasharahkakakku

Yli 60 min
(12 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 3 kertaa
Pasharahkakakku
Pasharahkakakku

Ainekset:

Kakkupohja:

3munaa
1 dlsokeria
1 1/2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
3/4 tlleivinjauhetta

Täyte:

4liivatelehteä
1 rklsitruunamehua
2 1/2 dlvispikermaa
3/4 dlsokeria
2 tlvanilliinisokeria
keltaista elintarvikeväriä
400 grahkaa
1/2 dlhasselpähkinärouhetta
1/2 dlrusinoita
2 rklappelsiininkuoripaloja

Lisäksi:

1 dlmaitoa
1/2 dlappelsiinimarmeladia

Ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota torttuvuoka (halkaisija noin 24 cm).
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. 
  4. Kaada taikina torttuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.
  5. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  6. Vaahdota kerma, sokerit ja elintarvikeväri kovahkoksi vaahdoksi.
  7. Lisää joukkoon rahka, hasselpähkinärouhe, rusinat ja appelsiininkuoripalat.
  8. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet.
  9. Lisää seokseen liivate ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  10. Kostuta torttupohja maidolla. Levitä pohjalle appelsiinimarmeladi.
  11. Lusikoi täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti