Parsaohratto

Alle 60 min
(2 annosta)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Parsaohratto
Parsaohratto

Ainekset:

250 gtuoretta vihreää tankoparsaa
1/2sipuli
2 rklBenecol Maistuva
1/2 dlvettä

Makuliemi:

5 1/2 dlvettä
1 dlkuivaa valkoviiniä
1 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
parsan kuoret ja tyvet

Ohraton valmistaminen:

2 dlTorino Ohrahelmeä
2 rklBenecol Maistuva
n. 5 dlmakulientä
2 tlsitruunamehua
1/2 dlparmesaaniraastetta

Ohje:

  1. Huuhtele parsat. Leikkaa tyvestä puumainen osa pois. Kuori parsat varoen latvan nupusta tyven suuntaan esimerkiksi perunankuorimaveitsellä.
  2. Pilko parsat 3-4 osaan. Hienonna sipuli.
  3. Sulata pannussa Benecol Maistuva. Lisää parsan palat ja sipulisilppu kuullota hetken aikaa. Lisää vesi ja kypsennä parsoja ja sipulia välillä sekoittaen. 
  4. Mittaa kattilaan vesi, valkoviini, suola, sokeri ja parsan kuoret ja tyvet.
  5. Keitä kannen alla noin kymmenen minuuttia. Siivilöi liemi.
  6. Raasta parmesaani.
  7. Purista sitruunan mehu.
  8. Lisää kattilaan Benecol Maistuva ja Ohrahelmi, kuullota hetken aikaa. Lisää sitruunamehu.
  9. Lisää lämmintä parsalientä kauhallinen kerrallaan.
  10. Kun Ohrahelmi on juuri ja juuri kypsää, lisää joukkoon parsa-sipuliseos. Lisää lopuksi parmesaaniraaste. Tarkista maku.
  11. Annostele ruoka lautasille ja lisää hiukan sitruunamehua ja parmesaaniraastetta.
  12. Tarjoile heti.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti