Parsa-parmankinkkupiiraat

Alle 60 min
(18 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Parsa-parmankinkkupiiraat
Parsa-parmankinkkupiiraat

Ainekset:

Pohjataikina:

150 gvoita
ripaussuolaa
2 1/2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlElovena Kaurahiutaleita ja kauraleseitä
1 dlemmental-mozzarella juustoraastetta
1/2 dlkylmää vettä

Täyte:

1/2 dlpinjansiemeniä
150 gtuoretta vihreää parsaa
100 gparmankinkkua
120 gsmetanaa
2 dlkuohukermaa
2munaa
1 rklkarkeaa dijon sinappia
1 dlparmesaaniraastetta
1 dlemmental-mozzarella juustoraastetta
1/2 tlsuolaa
ripaussokeria

Ohje:

  1. Nypi pehmeä rasva, suola jauhot ja kaurahiutaleet ja – leseet murumaiseksi seokseksi. Lisää juustoraaste ja kylmä vesi. Sekoita sen verran että saat hyvän tuntuisen taikinan. 
  2. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
  3. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.
  4. Huuhtele parsat. Leikkaa tai katkaise tyvestä puumainen osa pois. Kuori parsat nupusta tyveen päin leikkuulautaa vasten. Pilko pieniksi paloiksi.
  5. Suikaloi parmankinkku.
  6. Yhdistä muut täytteen aineet ja sekoita.
  7. Voitele muffinipellin syvennykset.
  8. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ota pyöreällä muotilla (noin 9 cm) 18 palaa ja painele ne kevyesti muffinipellin syvennyksiin.
  9. Ripottele taikinapohjien päälle parsapalat, kinkkusuikaleet ja paahdetut pinjansiemenet. Kaada päälle täyte.
  10. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti