Parsa-ohratto

Alle 60 min
(2 annosta)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Parsa-ohratto
Parsa-ohratto

Ainekset:

Parsan kuoret ja tyvet
5 dlvettä
1 dlvalko- tai kuohuviiniä
1 tlsuolaa
1/2 tlsokeria

Parsan ja sipulin kuullotus:

250 gparsaa
1/2sipuli
2 rklvoita
1/2 dlvettä

Ohraton valmistus:

2 dlTorino Ohrahelmeä
2 rklvoita
parsan keitinliemi
1/2 rklsitruunamehua
1/2 dlparmesan raastetta
15 gvoita

Ohje:

 

Parsaliemi:

  1. Huuhtele parsat. Leikkaa tyvestä puumainen osa pois. Kuori parsat varoen latvan nupusta tyven suuntaan esimerkiksi perunankuorimaveitsellä.
  2. Mittaa kattilaan vesi, valko- tai kuohuviini, parsan kuoret ja kannat, suola ja sokeri.
  3. Keitä kannen alla noin kymmenen minuuttia.
  4. Siivilöi.

Ohraton valmistus:

  1. Pilko esikäsitellyt parsat 3-4 osaan. Hienonna sipuli.
  2. Sulata kattilassa voi. Lisää parsan palat ja sipulisilppu kuullota hetken aikaa. Lisää vesi ja kypsennä parsoja ja sipulia välillä sekoittaen. Ota seos pois kattilasta.
  3. Raasta parmesaani.
  4. Purista sitruunan mehu.
  5. Lisää kattilaan 2 rkl voita ja Ohrahelmi, kuullota hetken aikaa.
  6. Lisää lämmintä parsalientä kauhallinen kerrallaan.
  7. Kun Ohrahelmi on juuri ja juuri kypsää, lisää joukkoon parsa-sipuliseos. Lisää lopuksi voi ja parmesaaniraaste. Tarkista maku.
  8. Annostele ruoka lautasille ja lisää hiukan sitruunamehua ja parmesaaniraastetta.
  9. Tarjoile heti.

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti