Parsa-katkarapupiirakka

Yli 60 min
(8.lle)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 4 kertaa
Parsa-katkarapupiirakka
Parsa-katkarapupiirakka

Ainekset:

Pohja:

Täyte:

1nippu vihreää parsaa
200 gkatkarapuja
1 1/2 dlpurjoa hienonnettuna
1 rklrypsiöljyä
1/2 dlhienonnettua tilliä

Täytteen päälle:

1 prkmaustettua ruokakermaa (esim. sipuli)
2munaa
1 tlsitruunapippuria

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen margariini. Lisää vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi.
  3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Kuori parsat ja poista niistä puumainen kanta. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä 5-7 minuuttia. Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna purjo. Kuumenna öljy pannulla ja pehmitä siinä purjosuikaleita muutama minuutti. Hienonna tilli.
  5. Levitä piiraspohjalle katkaravut, purjo ja tilli. Vatkaa kerma, munat ja sitruunapippuri tasaiseksi. Kaada täytteen päälle. Asettele lopuksi kypsennetyt parsat täytteen päälle.
  6. Kypsennä uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti