Pähkinäinen porkkana-kinuskipiirakka

Yli 60 min
(16 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Pähkinäinen porkkana-kinuskipiirakka
Pähkinäinen porkkana-kinuskipiirakka

Ainekset:

200 gporkkanoita
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1-2 tlkanelia
1 dlhasselpähkinärouhetta
150 gSunnuntai Leivontamargariinia
2 rklappelsiinimehua
2munaa
2 dlsokeria

Päälle:

1 1/2 dlsuolapähkinöitä

Kinuskikastike:

2 dlkuohukermaa
1 dlsokeria
1 dlfariinisokeria

Ohje:

  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi.
  2. Sulata margariini.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Vaahdota munat ja sokeri.
  5. Lisää munavaahtoon varovasti vuorotellen kuivia aineita ja margariinisulaa.
  6. Sekoita joukkoon appelsiinimehu ja porkkanaraaste.
  7. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (26cm).
  8. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  9. Kumoa kakku ritilän päälle jäähtymään.
  10. Keitä laakeassa kattilassa kermaa ja sokereita noin 12-15 minuuttia. Kastike saa kiehua koko ajan. Voit kokeilla kinuskin "kypsyyttä" tiputtamalla pisaran kastiketta kylmään veteen. Jos pisara pysyy koossa, kastike on valmista.
  11. Valuta kuumaa kinuskia kakun päälle ja reunoille. Ripottelee päälle suolapähkinät ja kaada päälle loput kinuskista.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

03.11.2014 07:17

Kuluttajapalvelu

Suolatikut saattavat kostua kinuskikastikkeessa. Mikäli haluat käytää suolatikkuja, kannattaa ne ripotella vasta jäähtyneen kinuskin päälle.

31.10.2014 15:31

pähkinäallergia

Voinko korvata suolapähkinät murskatuilla suolatikuilla?