Päärynä-toscahyrrät

Yli 60 min
(n. 20 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Päärynä-toscahyrrät
Päärynä-toscahyrrät

Ainekset:

2 1/2 dlmaitoa
1muna
1 dlsokeria
2 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
1 psSunnuntai kuivahiivaa
7 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
75 gSunnuntai Leivontamargariinia

Täyte:

1 tlksäilykepäärynöitä (425 / 240 g)
75 gSunnuntai Leivontamargariinia
3/4 dlsokeria
2 dlElovena Kaurahiutaleita

Voiteluun:

munaa

Koristeluun:

kauratäytettä tai raesokeria

Lisäksi:

paperisia muffinivuokia tai muffinipelti

Ohje:

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
  2. Lisää huoneenlämpöinen margariini ja loput jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  3. Valuta päärynöistä mehu pois ja leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi. Sekoita margariinin joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet.
  4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  5. Kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 45 cm). Levitä taikinalevylle ensin kauraseosta (jätä ¼ koristeluun) ja sitten päärynäkuutiot.
  6. Kääri levy rullaksi ja nipistä saumakohta kiinni. Leikkaa noin 2 cm paloiksi. Nosta palat paperivuokiin tai muffinipellin voideltuihin syvennyksiin leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  7. Voitele pullat munalla ja koristele lopulla kauratäytteellä tai raesokerilla. Paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti