Paahdettua cajun lohta ja murskattuja perunoita

Yli 60 min
( 4 annosta)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Paahdettua cajun lohta ja murskattuja perunoita
Paahdettua cajun lohta ja murskattuja perunoita

Ainekset:

n. 700 gruodotonta ja suomustettua kirjolohifileetä
1 tlcayennenpippuria
2 tlpaprikajauhetta
1/2 tlsipulijauhetta
1/2 tlvalkosipulijauhetta
3/4 tlsuolaa
ripauskuivattua basilikaa
2 tlöljyä

Murskatut perunat:

800 gvarhaisperunoita tai uusia perunoita
2 1/2 rklsitruunaöljyä
1 tlsinapinsiemeniä
3/4 tlsuolaa
tuoretta rosmariinia

Lohipalojen päälle:

Benecol Maistuva Rasvaseosta

Ohje:

  1. Sekoita cajun-mausteseoksen ainekset keskenään.
  2. Leikkaa ruodoton ja suomustettu lohifilee neljään palaan.
  3. Sivele palojen molemmat puolet öljyllä.
  4. Ripottele mausteseos myös molemmille puolille ja hiero kiinni kalan pintaan. 
  5. Anna maustua noin tunnin ajan kylmässä.
  6. Valmista sillä aikaa perunat. Pese kuoripäälliset perunat hyvin.
  7. Keitä haarukkakypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat.
  8. Lisää perunoiden joukkoon sinapinsiemenet sekä puolet öljystä ja pyöräytä sekaisin.
  9. Kaada perunat uunipellille ja murskaa perunat varovasti painamalle ne lyttyyn esimerkiksi kupin, lasin tai pullon pohjalla.
  10. Sivele perunoiden pintaan sitruunaöljyä ja ripottele päälle suolaa ja tuoretta rosmariinia.
  11. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  12. Kuumenna paistin pannussa 1 ½ rkl öljyä. Nosta lohipalat pannulle ja vähennä lämpöä. Paista miedolla lämmöllä lohipalojen paksuudesta riippuen 5-7 minuuttia kummaltakin puolelta.
  13. Tarjoa murskattujen perunoiden ja vihannesten kanssa. Viimeistele lohipalat nokareella Benecol Maistuvaa.

Kokeile myös näitä

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti