Omenaruusut

Yli 60 min
(12 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Omenaruusut
Omenaruusut

Ainekset:

1 pktSunnuntai Lehti- ja torttutaikinalevyjä
2-3omenaa
5 dlvettä
2 rklsitruunamehua
2 rklsokeria

Täyte:

100 gomenamarmeladia
kanelia, sokeria ja hasselpähkinärouhetta

Lisäksi:

tomusokeria ja vaniljajäätelöä

Ohje:

  1. Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. Valmistele sillä välin omenat.
  2. Pese omenat ja poista omenista siemenkodat, halkaise omenat ja leikkaa puolikkaat ohuiksi (noin 2 mm) siivuiksi.
  3. Yhdistä vesi, sitruunamehu ja sokeri. Kuumenna seos ja kaada omenasiivujen päälle. Kääntele siivuja niin että ne peittyvät. Peitä kelmulla ja anna omenoiden pehmetä noin viisi minuuttia. Mikäli omenasiivut eivät ole vielä pehmenneet tarpeeksi, voit kypsentää niitä vielä hetken aikaa mikrossa.
  4. Leikkaa taikinalevyt pituussuunnassa kahtia. Ohenna kaulimella niin, että taikinapalan pituus kasvaa suunnilleen kaksinkertaiseksi.
  5. Levitä jokaiselle taikinapalalle omenamarmeladia. Ripottele päälle kanelia, sokeria ja hasselpähkinärouhetta.
  6. Siivilöi neste pois omenoiden joukosta.
  7. Asettele levyn reunalle omenansiivuja niin, että niiden pyöreä kuorireuna tulee taikinalevyn ulkopuolelle.
  8. Nosta taikinalevyn alareuna täytteen päälle niin, täyte jää taikinakerrosten väliin.
  9. Kieritä rullalle. Nosta rullat voideltuun metalliseen muffinini pellin koloihin tai paperisiin muffinivuokiin.
  10. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia (tai kunnes ruusut näyttävät kypsiltä, taikina jää helposti raa'aksi ruusun keskeltä). Suojaa pinta paiston aikana alumiinifoliolla, jos omenoiden kuoriosa alkaa saada liikaa väriä.
  11. Sihtaa vielä hieman lämpimien omenaruusujen päälle tomusokeria ja tarjoile vaniljajäätelön kera.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti