Omenaiset kierrepullat

Yli 60 min
(20 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Omenaiset kierrepullat
Omenaiset kierrepullat

Ainekset:

Täyte:

4 dlkarkeaksi raastettua omenaa
1 dlfariinisokeria tai
0,75 dlsokeria
1 tlkanelia

Voiteluun:

munaa

Koristeluun:

raesokeria

Lisäksi:

paperivuokia

Ohje:

  1. Sekoita + 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja vispilöi taikinanesteeseen. Lisää loput jauhot vähitellen sekä huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  3. Raasta kuoritut omenat karkeaksi raasteeksi juuri ennen kaulimista. Imeytä omenoista irronnut ylimääräinen neste talouspaperiin.
  4. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Levitä levylle omenaraaste, sokeri ja kaneli. Kääri levy rullalle. Nipistä saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa sahateräisellä veitsellä n. 3 cm paloiksi. Nosta palat paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin ja anna pullien kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  5. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  6. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista uunin keskitasolla 10-13 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

02.10.2017 16:28

Jenksu

Onko tarkoitus laittaa pullataikinaan sekä 100 g margariinia että 1 dl rypsiöljyvalmistetta vai vaan jompaakumpaa?