Omena-kanelimuffinit

Alle 60 min
(10-12 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Omena-kanelimuffinit
Omena-kanelimuffinit

Ainekset:

1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
100 gSunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
1,5 dlsokeria
3munaa
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvanilliinisokeria
4 dlomenaraastetta (n. 2 omenaa)
1,5 tlkanelia

Kaakaokuorrute:

3 dlkaakaotomusokeria (tai 3 dl tomusokeria ja 2 rkl kaakaojauhetta)
1-2 rklvettä

Pinnalle:

mimosa- tai koristerakeita

Muffinipellin voiteluun:

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Lisää munat vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita puuhaarukalla keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Kuori ja raasta omenat. Sekoita kaneli jauhoseoksen joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella puolet jauhoseoksesta taikinaan. Lisää omenaraaste ja loput jauhoseoksesta koko ajan vatkaten.
  4. Annostele taikina paperisiin muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa n. 1/3. Voit käyttää myös metallista muffinipeltiä. Voitele pellin syvennykset. Halutessasi voit jauhottaa ne korppujauholla, kookoshiutaleilla tai mantelirouheella.
  5. Paista uunin keskitasossa 12–15 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa muffinivuokien koko. Jäähdytä muffinit ennen koristelua.
  6. Sekoita tomusokeriin vettä vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Valuta kuorrutetta lusikalla varovasti muffinien päälle. Koristele.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti