Ohraleivät

Yli 60 min
(4 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Ohraleivät
Ohraleivät

Ainekset:

Ohje:

    1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola. Vispilöi taikinanesteeseen ohrajauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää vehnäjauhot vähitellen, koko ajan vaivaten. Lisää taikinanteon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla, lämpimässä paikassa, noin 30 minuuttia.
    2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina neljään osaan. Taputtele taikinapalat pyöreiksi. Kauli palat ohuiksi pyöreiksi leiviksi, halkaisijaltaan n. 20 cm. Nosta uunipellille, leivinpaperin päälle.
    3. Saat mehevät patongit käärimällä pyöreät leipäset rullalle.
    4. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
    5. Pistele matalat pyöreät leipäset haarukalla ennen paistamista. Paista matalia leipäsiä uunin keskitasolla noin 13 minuuttia, patonkeja 15–17 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti