Mustikkakukko

Yli 60 min
(8 henkilölle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Mustikkakukko
Mustikkakukko

Ainekset:

Taikina:

Täyte:

300 gmustikoita
1/2 dlsokeria
1 rklperunajauhoja

Vuoan voiteluun:

Ohje:

 

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen tasalämmöllä.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Painele taikinasta noin puolet voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.
  5. Kauli loppu taikina jauhotetulla leivinpaperilla pyöreäksi levyksi ja nosta varovasti täytteen päälle kanneksi.
  6. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
  7. Tarjoa hieman jäähtyneenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

21.04.2017 09:06

Koekeittiö

Emme ole testanneet taikinaa gluteenittomana, mutta Provenan Täysjyväkaurajauhoilla onnistut todennäköisesti valmistamaan oikein hyvän ja toimivan taikinan. Taikinaa työstettäessä kannattaa jauhoja lisätä vähitellen ja tunnustella milloin koostumus on hyvä. Mukavia leivontahetkiä! -Katja

20.04.2017 22:37

Sari

Onnistuuko mustikkakukko tehdä gluteenittomana ?