Mustikka-marenkipiirakka

Yli 60 min
(8:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 1 kertaa
Mustikka-marenkipiirakka
Mustikka-marenkipiirakka

Ainekset:

Pohja:

Itse tehty taikina:

150 gSunnuntai Leivontamargariinia
1,5 dlsokeria
3keltuaista
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlmantelirouhetta
2 tlleivinjauhetta

Päälle:

5 dlmustikoita (n. 400g)
3 rklperunajauhoja
1-2 rklsokeria

Pinnalle:

3valkuaista
1,5 dlsokeria

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Itse tehtyyn pohjataikinaan vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, mantelirouhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Painele taikina pyöreään tavalliseen tai irtoreunaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät irtoreunavuokaa, peitä sen pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.
  4. Sekoita keskenään marjat, perunajauho ja sokeri. Kaada seos taikinan päälle vuokaan. Paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
  6. Pursota marenki marjojen päälle ja jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti