Mustikka- ja valkosuklaamoussea sekä rapeita ruislastuja

Yli 60 min
(8 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Mustikka- ja valkosuklaamoussea sekä rapeita ruislastuja
Mustikka- ja valkosuklaamoussea sekä rapeita ruislastuja

Ainekset:

Mustikkamousse:

2liivatelehteä
75 gmustikoita
1/2 dlsokeria
100 grahkaa
1 dlvispikermaa
2 tlsitruunamehua

Valkosuklaamousse:

2liivatelehteä
150 gvalkosuklaata
2munaa
2-3 rkltomusokeria
2 dlvispikermaa
1 1/2 tlvettä

Tarjoillaan rapeiden ruislastujen kanssa

http://www.raisionkeittokirja.fi/fi/resepti/-/p/makeat-ruislastut?reid=919420

Ohje:

  1. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  2. Soseuta sauvasekoittimella mustikat ja sokeri. Lisää joukkoon rahka.
  3. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  4. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois.  Laita liivatteet ja 2 tl sitruunamehua mikron kestävään astiaan ja kuumenna hetken aikaa.
  5. Kaada liivatteet ohuena nauhana mustikka-rahkavaahtoon koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää joukkoon kermavaahto.
  7. Kaada seos tarjoilukulhoihin.
  8. Nosta kylmään jähmettymään noin 30 minuutiksi. Valmista sillä aikaa valkosuklaamousse.
  9. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  10. Sulata suklaa mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen.
  11. Vaahdota muna ja tomusokeri.
  12. Kaada sulatettu valkosuklaa muna-sokerivaahdon joukkoon hyvin sekoittaen.
  13. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet ja 1 ½ tl vettä mikron kestävään astiaan ja kuumenna hetken aikaa.
  14. Kaada liivatteet ohuena nauhana valkosuklaavaahdon koko ajan sekoittaen.
  15. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita valkosuklaavaahdon kanssa.
  16. Kaada seos mustikkamoussen päälle ja anna jähmettyä kylmässä.
  17. Tarjoille rapeiden ruislastujen kanssa. Valmista ruislastut tällä ohjeella http://www.raisionkeittokirja.fi/fi/resepti/-/p/makeat-ruislastut?reid=919420

 

 

 

Kokeile myös näitä

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti