Mustikka-charlotte

Yli 60 min
(20-24 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Mustikka-charlotte
Mustikka-charlotte

Ainekset:

Kääretorttu

4munaa
2 dlsokeria
2 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta

Täyte:

230 gmustikka- tai mansikkamarmeladia

Täyte:

400 gmustikoita
1 dlsokeria
8 kplliivatelehtiä
4 dllaktoositonta kermaa
200 glaktoositonta turkkilaista jogurttia
200 glaktoositonta rahkaa
1 rklsitruunamehua
2 rklvettä

Ohje:

Kääretorttu:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2.  Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  4. Lisää kuivat aineet varovasti munasokeri vaahdon joukkoon.
  5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasossa noin 8 minuuttia.
  6. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi varovasti.
  7. Levitä torttupohjalle marmeladi. 
  8. Kääri levy leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi. Anna kääretortun vetäytyä hetken aikaa ennen leikkaamista.

Leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho tuorekelmulla ja sitten kääretorttuviipaleilla.

Täyte:

  1. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  2. Sulata ja soseuta mustikat.
  3. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi.
  4. Yhdistä mustikkasose, sokeri, jogurtti, rahka ja kermavaahto.
  5. Purista liivatteista vesi pois. Laita liivatteet mikron kestävään astiaan ja lisää joukkoon sitruunamehu ja vesi. Kuumenna sen verran että liivatteet sulavat nesteen joukkoon.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  7. Kaada täyte torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon. Peitä kulho ja anna kakun hyytyä kylmässä noin kaksi tuntia. Lisää täytteen päälle loput kääretorttuviipaleet. Anna kakun hyytyä vielä vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli.
  8. Kumoa charlotte tarjoiluvadille, poista tuorekelmu ja nauti.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti