Mustaherukkakakku

Yli 60 min
(8:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 2 kertaa
Mustaherukkakakku
Mustaherukkakakku

Ainekset:

Pohja:

Väliin:

1 1/2 dlmustaherukkahilloa

Täyte:

3liivatelehteä
3/4 dllaimentamatonta mustaherukkamehua
2 dlkuohukermaa
200 gvaniljanmakuista rahkaa
1/2 dlsokeria

Kiille:

2liivatelehteä
2 dllaimentamatonta mustaherukkamehua

Koristeeksi:

2 dlvadelmia ja mustikoita (pakaste tai tuore)

Ohje:

  1. Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan pohjan kokoinen levy (halkaisija noin 22 cm) ja aseta vuoan pohjalle. Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa. Yhdistä keksimurut ja sulatettu margariini murumaiseksi ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  2. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka, sokeri ja haalea liivateseos.
  4. Levitä herukkahillo keksipohjalle. Kaada täyte hillon päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
  5. Valmista kiille: Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja kaada hyytyneen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tunti.
  6. Irrota kakku vuoastaan. Koristele vadelmilla ja mustikoilla.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti