Munkit

Yli 60 min
(36 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Munkit
Munkit

Ainekset:

5 dlmaitoa
2 psSunnuntai kuivahiivaa
1 1/2 -2 dlsokeria
1 1/2 tlsuolaa
2 tlkardemummaa
14 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlrypsiöljyä

Uppopaistoon:

rypsiöljyä

Koristeluun:

sokeria tai sokerivesikuorrutusta

Ohje:

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon, sokeri, suola ja kardemumma. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja rypsiöljy. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta kaksi tankoa, jaa molemmat tangot 18 palaan ja pyöritä palat pulliksi. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  3. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 180 asteeseen. Paista munkit öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle lautaselle. Kierittele munkit sokerissa. Voit koristella munkit myös sokerivesikuorrutuksella.
    - pyöreitä munkkejä saat kypsentämällä öljyssä tavallisia pikkupullia.
    - munkkirinkilöitä voit valmistaa kohonneista pikkupullista painamalla niihin reiän peukalolla ja etusormella. Venytä reikää hieman ennen paistoa.
    - hillomunkkeja varten kauli taikinasta ohut levy. Ota siitä pyöreällä torttumuotilla kakkuja. Täytä kakut teelusikallisella hilloa. Ummista hillomunkit painamalla torttumuotilla reuna tiiviisti kiinni. Tarkista kiinnitys ennen uppopaistoa.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti