Mummin omenapiirakka

Alle 60 min
(10:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 1 kertaa
Mummin omenapiirakka
Mummin omenapiirakka

Ainekset:

1,5 dlmaitoa
2 tlSunnuntai kuivahiivaa
2 rklsokeria
0,5 tlsuolaa
1 tlkardemummaa
4,5 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
0,5 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Täyte:

100 grahkaa
1muna
0,5 dlsokeria
1 tlvanilliinisokeria
3omenaa
1 rklsokeria
0,5 tlkanelia

Voiteluun:

munaa

Koristeluun:

raesokeria

Ohje:

  1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, suola ja kardemumma. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja Sunnuntai Juokseva. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Sekoita täytteen rahka, muna, sokeri ja vaniliinisokeri keskenään. Kuori omenat ja paloittele ne lohkoiksi.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli leivinpaperin päällä toinen taikinapala pyöreäksi levyksi (halkaisija n. 30 cm). Jaa jäljelle jäänyt taikinapala kahteen osaan ja leivo pitkät, pikkusormeakin hiukan ohuemmat nauhat piirakan reunaksi. Kieritä nauhat keskenään kierteelle ja asettele taikinalevyn reunan päälle. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  5. Kaada rahkaseos pohjalle, lado omenaviipaleet päälle. Ripottele omenoille sokeria ja kanelia. Voitele taikinaosat munalla ja koristele raesokerilla. Paista uunin keskitasoa hiukan alemmalla tasolla 15-20 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti