Moniviljasämpylät

Yli 60 min
(25 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 1 kertaa
Moniviljasämpylät
Moniviljasämpylät

Ainekset:

Pinnalle:

Ohje:

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja siirappi. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
  2. Lisää loput jauhot ja Sunnuntai Juokseva. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko, ja jaa 25 palaan. Leivo palat pyöreiksi sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Ripottele sämpylöiden pinnalle kauraleseitä. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

16.08.2013 19:42

Petsku

Kumma ohje. Sunnuntai-moniviljajauhopussissa on sama ohje, mutta sämpylöitä vain 18 kpl. Tosin jauhoja 11-12 dl. Tästäkö tuleekin yhtäkkiä 25 kpl? Rohkenen epäillä. Pussissa olevasta ohjeesta tulee melko löysä taikina, että ehkä tuo 12-13 dl on oikeampi jauhomäärä. Mutta ei siitä kyllä 25 sämpylää tule, ellei halua golfpallon kokoisia sämpylöitä. Maku näissä on kyllä kohdallaan. Tein muuten 16 sämpylää ja koko juuri hyvä.

16.08.2013 19:41

Petsku

Kumma ohje. Sunnuntai-moniviljajauhopussissa on sama ohje, mutta sämpylöitä vain 18 kpl. Tosin jauhoja 11-12 dl. Tästäkö tuleekin yhtäkkiä 25 kpl? Rohkenen epäillä. Pussissa olevasta ohjeesta tulee melko löysä taikina, että ehkä tuo 12-13 dl on oikeampi jauhomäärä. Mutta ei siitä kyllä 25 sämpylää tule, ellei halua golfpallon kokoisia sämpylöitä. Maku näissä on kyllä kohdallaan. Tein muuten 16 sämpylää ja koko juuri hyvä.