Mokkakakku

Yli 60 min
(10:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Mokkakakku
Mokkakakku

Ainekset:

3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 1/2 dlsokeria
1/2 dlperunajauhoja
2 rklkaakaojauhetta
1 rklleivinjauhetta
1 tlvanilliinisokeria
2 dlvettä
3/4 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Väliin:

1 dlvadelmahilloa
2 dlsuomalaisia vadelmia
1 prkvaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Kuorrutus:

50 gSunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
2 rklvahvaa kahvia
1 1/2 dltomusokeria
1 rklkaakaojauhetta
1 tlvanilliinisokeria

Koristeluun:

kookoshiutaleita

Vuokaan:

Ohje:

  1. Voitele margariinilla tasapohjainen 1 ½ litran kakkuvuoka ja leivitä mannasuurimoilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Sekoita kakkupohjan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja Juokseva Sunnuntai (tai sulatettu margariinia), sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.
  4. Hienonna vadelmat esim. haarukalla ja sekoita ne hilloin joukkoon. Halkaise jäähtynyt kakku kahteen osaan varovasti (kakku on hauras). Levitä väliin hillo ja vaniljakastike sellaisenaan.
  5. Sulata margariini kattilassa. Lisää muut aineet, sekoita hyvin. Kuumenna ja anna kiehahtaa. Anna hetki jäähtyä.
  6. Kaada kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Ripottele päälle kookoshiutaleita.
    Vinkki! Kakkupohja kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

23.01.2018 08:13

Katja koekeittiöstä

Terveellisiä herkkuhetkiä kera mokkakakun ja vadelmien;)!

22.01.2018 15:53

terveellistä

Tämä on kokeiltavan mukava ohje ja vadelmiakin pakkasessa!Ja sitten vielä aika hyvät ainekset, viitaten nimimerkkiin!