Minimunkit

Yli 60 min
(40 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 1 kertaa
Minimunkit
Minimunkit

Ainekset:

Uppopaistoon:

n. 1 lrypsiöljyä

Mansikanmakuinen kuorrutus 20 munkille:

2 dlmansikanmakuista tomusokeria
1 rklvettä

Suklainen kuorrutus 20 munkille:

2 dlkaakaotomusokeria
1 rklvettä

Ohje:

  1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Alusta tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo kummastakin palasta 20 pientä pyöreää pullaa. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 180 asteeseen. Kokeile öljyn sopivaa kuumuutta niin, että koepaistat ensin yhden munkin. Paista munkit öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  4. Ota kypsät munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle lautaselle tai tarjottimelle.
  5. Valmista kuorrutukset sekoittamalla tomusokerin joukkoon vesi. Kasta jäähtyneet munkit kuorrutukseen.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

30.04.2013 16:15

Juuri alustin taikinan

On vähän epäselvästi sanottu: jaa kahteen osaan ja leivo kummastakin 20 kpl... Mitä järkeä? Eikös niitä leivota 40 kpl, paisteta ne ja sen jälkeen kastetaan toiset 20 kpl eri kuorrutteella ja toiset 20 kpl taas toisella? No kohta nähdään, montako tulee ;-)

29.04.2013 09:04

minimini

kappalemäärä ylhäällä reseptissä 40, silti leivotaan vain 20 kpl..?!!