Mausteinen omenakakku

Yli 60 min
(20 annosta)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Mausteinen omenakakku
Mausteinen omenakakku

Ainekset:

300 mlrypsiöljyä/sulaa voita
5 dlsokeria
4kananmunaa
400 graastettua omenaa (käytimme Granny Smith)
5 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1 tlruokasoodaa (tai 2 tl leivinjauhetta)
2 tlkanelia
1 tlvaniljasokeria

Kuorrute:

400 gmaustamatonta tuorejuustoa
3 dlvispikermaa
75 gvoita (huoneenlämpöistä, pehmeää)
3 1/2 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria

Ohje:

1. Voitele kaksi 20-24 cm halkaisijaltaan oleva vuoka voilla tai vuokaspraylla. Jos sinulla on vaan yksi vuoka, voit paistaa kakkupohjat kahdessa osassa (tai uunipellillisen piirakkaa). Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Raasta omena. Jos omenat on kovin mehukkaita, voit raastaa ne siivilään ja valuttaa ylimääräiset mehut pois.
2. Sekoita keskenään jauhot, suola, sooda ja mausteet.
3. Sekoita sähkövatkaimella keskenään öljy/sulatettu voi, sokeri ja kananmunat (lisää kananmunat joukkoon yksi kerrallaan!).
4. Lisää kuivat aineet kolmessa osassa seoksen joukkoon, koko aika sekoittaen. Kääntele viimeisenä joukkoon omenaraaste.
5. Kaada taikina vuokaan (tai pellille) ja paista 25-35 minuuttia uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
6. Anna pohjien jäähtyä ennen kuorruttamista.
7. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
8. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja voi keskenään tasaiseksi, lisää vanilja.
9. Lisää sihdattu tomusokeri tuorejuustoon koko ajan  sekoitten. Vatkaa vielä pari minuuttia.
10. Lisää puolet kermasta tuorejuustoon ja kääntele joukkoon. Kun tämä on sekoittunut, lisää loput kermasta ja kääntele sekin joukkoon.
11. Täytä & kuorruta jäähtynyt kakku ja tarjoile! Pellilliseen voit levittää kuorrutteen pinnalle lusikalla tai palettiveitsellä.
Resepti ja kuva: Dr.Sugar 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti