Marja-vaniljapitko

Yli 60 min
(2 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 2 kertaa
Marja-vaniljapitko
Marja-vaniljapitko

Ainekset:

Täyte:

200 gvaniljalla maustettua rahkaa

Voiteluun:

siirappivettä

Koristeluun:

raesokeria

Pinnalle:

2 dlvettä
1 dlhyytelösokeria
4 dlmustikoita
1 dlvadelmia

Ohje:

  1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan.
  3. Kauli taikinapala suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (25 x 20 cm). Leikkaa levy pitkittäin kahteen osaan. Nosta levyt leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Jaa jäljelle jäänyt taikinapala neljään osaan ja leivo niistä pitkät, pikkusormeakin hiukan ohuemmat nauhat pitkojen reunoiksi. Kieritä kaksi nauhaa keskenään ja asettele se levyn reunan päälle. Tee toinen samalla tavalla. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  5. Notkista rahkava ja levitä se pitkojen täytteeksi. Voitele pitkojen reunat siirappivedellä ja koristele raesokerilla. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Vispilöi kiehuvaan veteen hyytelösokeri, anna jäähtyä hetki. Levitä pitkojen päälle mustikoita ja vadelmia. Lusikoi sokeriliemi marjojen päälle.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti