Mantelinen Bostonpulla

Yli 60 min
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Mantelinen Bostonpulla
Mantelinen Bostonpulla

Ainekset:

No records found.

Ohje:

  1. Sekoita  42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) nesteeseen muna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
  2. Lisää jauhoja vähitelleen ja taikinanteon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.
  3. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita pehmeän margariinin joukkoon mantelijauhe ja sokeri.
  4. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan.
  5. Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (30 cm * 60 cm). Levitä päälle puolet täytteestä. Kääri levy rullaksi. Jätä saumakohta alle.
  6. Leikkaa rulla 14 palaan. Asettele palat voideltuun pyöreään vuokaan niin että, keskellä on neljä palaa ja muut niiden ympärille.
  7. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  8. Voitele pulla munalla ja ripottele päälle raesokeria.
  9. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. 
  10. Tarjoile kermavaahdon kanssa!

Kokeile myös näitä

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti