Mansikkamadonna

Yli 60 min
(10-12:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 6 kertaa
Mansikkamadonna
Mansikkamadonna

Ainekset:

4munaa
1,5 dlsokeria
1,5 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte:

5 dlmansikoita
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1,5 dltomusokeria
1 tlvanilliinisokeria
6liivatelehteä
2 dlkuohukermaa
0,5 dlsitruunamehua

Päälle:

1 dlmansikkahilloa tai marmeladia

Koristeluun:

1 lmansikoita

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti siivilän läpi. Sekoita kevyesti nostellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (n. 40 x 30 cm). Tasoita pinta. Paista uunin keskitasossa 5-8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.
  3. Soseuta mansikat sauvasekoittimella (sulata pakastemansikat ennen soseutusta) ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokerit.
  4. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Vaahdota kerma.
  5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada hiukan jäähtynyt liivateseos mansikkaseokseen. Sekoita varovasti joukkoon vaahdotettu kerma. Laita hetkeksi (5-10 min.) hyytymään jääkaappiin
  6. Leikkaa pohja kahteen osaan. Levitä hiukan hyytynyt täyte tasaisesti pienissä erissä pohjalevylle. Aseta kansilevy täytteen päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään. Anna maun tasaantua seuraavaan päivään.
  7. Leikkaa kakun reunat tasaiseksi ja levitä päälle ohut kerros hilloa. Koristele mansikkaviipaleilla juuri ennen tarjoilua.
    Vinkki: Jos haluat tehdä kakusta leivoksia, leikkaa mansikkamadonna leivospaloiksi ennen koristelua!

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti