Mansikka-tuorejuustokakku

Yli 60 min
12 palaa
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 7 kertaa
Mansikka-tuorejuustokakku
Mansikka-tuorejuustokakku

Ainekset:

Kakkupohja:

3munaa
3/4 dlsokeria
1 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
3/4 tlleivinjauhetta
1 rklperunajauhoja

Täyte:

5 kplliivatelehtiä
4 dlmansikoita
2 dlkermaa
200 gtuorejuustoa
1 dlsokeria
1 rklsitruunamehua

Kiille:

1 dlvettä
1/2 dlhyytelösokeria

Lisäksi:

mansikkamarmeladia
mansikoita

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  4. Lisää kuiva-aineet munavaahtoon siivilän läpi.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  6. Paista uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.
  7. Kumoa pohja jäähtymään leivinpaperin päälle.
  8. Ota taikinasta muotilla 2 noin 18 cm kokoista palaa.
  9. Vuoraa muotin reunat piirtoheitin kalvolla tai leivinpaperilla.
  10. Aseta toinen kakkupohjista muotin pohjalle ja sivele pinta marmeladilla.

 

  1. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  2. Soseuta mansikat.
  3. Vatkaa kermavaahto löysäksi vaahdoksi.
  4. Yhdistä tuorejuusto, sokeri, sitruunamehu ja mansikkasose.
  5. Lisää joukkoon kermavaahto.
  6. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja sulate ne mikrossa.
  7. Kaada liivatelehtineste ohuena nauhana täytteen joukkoon.
  8. Kaada täyte kakkupohjan päälle.
  9. Anna kakun hyytyä muutaman tunnin ajan kylmässä.
  10. Sivele toisen kakkupohjan päälle marmeladia ja nosta se kakun päälle.
  11. Koristele mansikoilla.
  12. Valmista kiille kiehauttamalla vesi kattilassa. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selvästi paksunee.
  13. Lisää liemi mansikoiden päälle pullasudilla levittäen.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

09.05.2015 17:35

Äitienpäivä

NAM!