Mango-piimäkakku

Yli 60 min
(10-12 annosta)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Mango-piimäkakku
Mango-piimäkakku

Ainekset:

Pohja:

Täyte:

5liivatelehteä
2 dlvispikermaa
3 dlpiimää
1 dlsokeria
2 tlvaniliinisokeria
3 rklsitruunamehua

Pinnalle:

1/2tuoretta mangoa
1 dlvettä
1 dlhyytelösokeria
2 prkmango pilttiä
1 dlkermaa vaahdotettuna

Ohje:

1. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskaan. 

2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 20 cm) leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuokaan.

3. Aloita täytteen valmistus asettamalla liivatelehdet kylmään veteen. 

4. Vaahdota kerma vaahdoksi.

5. Sekoita sokerit piimän joukkoon ja kääntele sekaan kermavaahto. 

6. Lämmitä sitruunanmehu lähes kiehuvaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne nesteen joukkoon. Kaada aavistuksen jäähtynyt liivateseos täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. 

7. Pilko puolikas mango pieniksi kuutioiksi ja levitä palat hyytyneen kakun päälle. Lämmitä vesi kiehuvaksi, nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon hyytelösokeri hyvin sekoittaen. Kiehauta seos uudelleen ja lisää tämän jälkeen seokseen mango-piltit. Anna kiilteen jäähtyä hieman ja lusikoi se mangonpalojen päälle kakun pinnalle. Nosta vuoka takaisin jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. 

8. Irrota vuoan reunat ja koristele kakku kermavaahdolla ja esimerkiksi tuoreilla mansikoilla. 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti