Mämmileipä

Yli 60 min
(2 leipää)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Mämmileipä
Mämmileipä

Ainekset:

Voiteluun:

1/2 dltummaa siirappia
1 dlvettä

Ohje:

1. Lämmitä piimä ja mämmi 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi) seokseksi. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. 

2. Sekoita loput kuivat aineet erillisessä kulhossa. Lisää ne piimäseokseen pari desilitraa kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita, kunnes taikinasta tulee tasainen. Voit lopuksi sekoittaa käsin, mutta älä vaivaa. 

3. Kohota taikinaa liinalla peitettynä 1 ½ tuntia.

4. Pyöräytä kohonneesta taikinasta puuhaarukalla suurimmat ilmakuplat pois ja kaada taikina kahteen voideltuun leipävuokaan. Tasoita leipien pinta kostutetuin käsin. Anna kohota ½ tuntia.

6. Paista leipiä 175 asteisessa uunissa (tasalämmöllä) alatasolla noin 2 tuntia Voitele leipien pinta siirappivedellä kolme kertaa paiston aikana. Voitele leivät viimeisen kerran paiston jälkeen ja anna vetäytyä vuoassa noin 10 minuuttia. Kumoa leivät ritilälle ja jäähdytä. 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti