Mämmi

Yli 60 min
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 6 kertaa
Mämmi
Mämmi

Ainekset:

3 lvettä
750 gSunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja
500 gmämmimaltaita
1 tlsuolaa
2 rklpomeranssinkuorta
2 dlsiirappia

Sokerivesi:

1 dlvettä
1/2 dlsokeria

Ohje:

  1. Lämmitä isossa kattilassa litra vettä poreilevaksi noin 60-70°. Sekoita siihen ruisjauhoja 150 g ja maltaita 100 g. Ripottele pinnalle ruisjauhoja, se estää kuoren muodostumista seoksen pinnalle.
  2. Peitä kattila kannella ja imellytä seosta 50° uunissa tai muussa lämpimässä paikassa kaksi tuntia.
  3. Sekoita hyvin ja lisää seokseen puoli litraan poreilevaa vettä, 150 g ruisjauhoja ja 100 g maltaita. Sekoita ja ripottele pinnalle ruisjauhoja. Peitä kannella ja nosta takaisin lämpimään paikkaan imeltymään.
  4. Jatka samoin lisäämällä aineksia tunnin välein, kunnes kaikki vesi, jauhot ja maltaat on käytetty.
  5. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Tarkista maku.
  6. Keitä seosta hiljalleen koko ajan huolellisesti sekoittaen kymmenen minuuttia. Anna jäähtyä seuraavaan päivään.
  7. Annostele seos uunivuokiin. Täytä astiat korkeintaan 2/3 tilavuudestaan, jätä mämmille kuohumisvara.
  8. Sivele pinta siirappivedellä (liota kuumaan veteen sokeri ja jäähdytä).
  9. Kypsennä 125° uunissa 4-5 tuntia.
  10. Jäähdytä ja säilytä kylmässä. Mämmi on parhaimmillaan muutaman päivän jääkaappisäilytyksen jälkeen. Mämmin voi myös pakastaa.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

06.04.2017 12:50

Koekeittiö

Koekeittiö kiittää ja kumartaa saamastaan palautteesta!

04.04.2017 18:06

Mämmikoura

Älä turhaan vaivaudu tänä pääsiäisenä kauppojen kylmäaltaille! Tämä uusi tulokas lyö laudalta kaikki markkinoilla olevat! nimim. Monet mämmit maistellut