Luumuinen bostonkakku

Yli 60 min
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Luumuinen bostonkakku
Luumuinen bostonkakku

Ainekset:

Täyte:

150 gpaistonkestävää luumumarmeladia
2 tlvaniljasokeria

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

raesokeria

Ohje:

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (50 cm x 30 cm). Levitä päälle luumumarmeladi ja vaniljasokeri. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten.
  3. Leikkaa rulla terävällä veitsellä yhdeksään yhtä suureen palaan. Asettele palat voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pystyasentoon. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  4. Voitele pinta munalla ja koristele raesokerilla.
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 15 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
     

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

10.12.2012 16:06

Nimerkki

Näyttää herkulliselta